Búcsúzik a Google Reader

Három hónap múlva, július elsejétől megszűnik a Google RRS-Olvasója néven is ismert Google Reader. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert a felhasználók száma egyre csökken.

A Google kommunikációjával ellentétben úgy tűnik, a valóságban rengetegen használták a Readert. A hűséges felhasználók a keepgooglereader.com oldalon petíciót indítottak, amelyet rövid idő alatt már több mint tízezren írtak alá.

google-reader

Ezzel párhuzamosan a Fehér Ház petíciós oldalán is hasonló kérelmet nyújtottak be a felháborodott „júzerek”. Kérdéses, hogy egy ilyen ügy mennyire tartozik az Obama-adminisztrációra, mégha az évek alatt szinte internetes közművé is vált a cég webes RSS-Olvasója. Ennek megfelelően ezt a petíciót eddig mindössze 26-an írták alá.

A Twitter is felrobbant a hírre, a mikrobloggerek nem igazán értik, miért szűnik meg az egyik legjobb Google-termék, emellett megindult az alternatívák keresése. Beindult a mémgyár is: Hitler is gyorsan megtudta, hogy leáll a szolgáltatás.

A Google Readert fejlesztő csapatot a Google Plushoz irányítják. A tavaszi nagytakarítás keretében pedig más szolgáltatásokat is felszámolnak.

Kimaradt?