50 ezer üdülőjegy jár idén a nyugdíjasoknak

Mintegy 50 ezer kedvezményes üdülőjegyet osztanak szét idén a nyugdíjpénztárak között, 3500-al kevesebbet, mint 2012-ben. Az üdülőjegyeknek 15 százaléka teljesen térítésmentes, azok számára tartják fenn ezeket, akiknek a helyzete megfelel a különleges elbírálásnak – erről szól egy szerdán előterjesztett kormányrendelet, írja a Mediafax.nygdijas

A 2013-as, nyugdíjasok számára fenntartott egészségügyi kezeléseket a pénztár tulajdonában lévő kezelési központok látják el, az üdülőjegyek számát szabályozó jogszabályt a munkaügyi minisztérium honlapján bocsátották közvitára. A meglévő 50 ezer helyet további helyek egészítik ki, amelyeket olyan kereskedelmi egységek bocsátanak az igénylők rendelkezésére, amelyek nem képezik az országos nyugdíjpénztár tulajdonát.

A rendelet szabályozza, kik azok a személyek, akik igényelhetik a kedvezményes üdülőjegyet: nyugdíjasok, nyugdíjalapot fizető alkalmazottak illetve különleges helyzetben lévő személyek, különös tekintettek a szakmai betegségekben szenvedőkre. Továbbá azt is leszögezi, hogy egy személy egy naptári év alatt csak egyszer veheti igénybe a kedvezményt.

Kimaradt?