Kutyasétáltatóra támadt a medve Tusnádfürdőn

Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztatott a Facebook-oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A támadás körülményeit csütörtökön, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István.

„Hétfő este sétáltattam a kutyát és az állomástól mentem kifelé a kockaköves úton a főút fele, amikor egy hárombocsos anyamedve szökött elém. Visszahúzódott, én felvettem az ölömbe a kutyát, mire ismét kiugrott és a körmeit beleakasztotta a mellkasomba, a rajtam lévő pólót is leszakította. Az eset Tusnádfürdőn történt, irtózatosan el vannak szaporodva…” – mesélte a 42 éves áldozat.

A történtekre reagálva Borboly Csaba közölte: újra jelezte a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát. Emlékeztetett: a múlt héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét.

„Egy fontos előrelépésről van szó, úgy gondolom, hogy a tavalyi és idei erőfeszítéseink meghozták, meghozzák a várt eredmény” – írta korábbi Facebook bejegyzésében a megyeelnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?