Tíz éven át megúszta egy spanyol hivatalnok a munkát – most kirúgták

Tíz éven át nem dolgozott semmit egy spanyolországi hivatalnok. Most bukott le.

Valenciában dolgozott, pontosabban nem dolgozott tíz éven át Carles Recio, aki minden nap bement a munkahelyére, becsekkolt és hazament – ráadásul mindezt csekély ötvezenezer eurós évi bérért.

A valenciai irattárban minden nap felbukkanó férfi arra is figyelt, hogy a munkaidő végén visszatérjen kijelentkezni, valahogy mégis lebukott tíz év után: kolllégái gyanakodtak arra, hogy talán nem is szokott bent ülni és dolgozni. Végül rájöttek a trükkre és kirúgták.

Emellett kilenc évre eltiltották bármilyen közhivatal viselésének a lehetőségétől. Másféle büntetést azonban nem kapott, mert a bíróság szerint nem követett el bűncselekményt.

Recio nemcsak, hgoy mentegetőzött, de még egészen szemtelen választ is adott az unortodox módszereire: szerinte valójában "úgy dolgozott mint egy rabszolga", csak éppen távol az íróasztalától. Ez alatt azt érti, mondta, hogy az ő munkájának a gyümölcseit élvezk a munkatársai.

A valenciai bíróság visszautasította a magyarázatait, miután megállapították: nem lehetett bebizonyítani, hogy az elmúlt tíz évben bármit is dolgozott volna.

Kimaradt?