Gyűjtést szerveznek a háromszéki árvízkárosultak megsegítésére

A Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány gyűjtést szervez azon háromszéki személyek és közösségek megsegítésére, akiket az elmúlt hét esőzései elszakítottak otthonaiktól, jövedelmet biztosító földjeiktől.

Az elmúlt hét zord időjárásának következtében mintegy 24 háromszéki település háztartásaiban és gazdaságaiban történt kár, a hatóságoknak közel 270 személyt kellett kimenekíteni otthonaikból. „A természet erejét már megtapasztalhattunk, most az erdélyi magyar közösség erejére van szükség!”– írja az alapítvány a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásban.

A Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány küldetése és tevékenységének célkitűzése az erdélyi közösségek építése és értékeinek megőrzése, így a háromszéki árvízkásorultak helyzetét sem hagyja figyelmen kívül.

„Segítsen Ön is lehetőségeihez mérten, a RO13BTRLRONCRT0358896901 bankszámlaszámon, “ROY CHOWDHURY-MIKES” ALAPÍTVÁNY kedvezményezett megadásával. Sokan egy élet munkáját kényszerültek maguk mögött hagyni, ezért arra kérünk mindenkit, hogy saját lehetőségeihez mérten segítse az árvíz által sújtott háromszéki személyeket és közösségeket!” – szól a felhívás.

A Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány július 11-én szerdán 18.30-tól jótékonysági koncertet szervez a zabolai Mikes-birtokon az uzoni Atlantisz fúvószenekar közreműködésével. Az Alapítvány az eseményen befolyt adományokat szintén azoknak a háromszéki családoknak ajánlja fel, akik jelentős károkat szenvedtek az árvíz miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?