Dan Tănasă már az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalánál is kutakodik

A székelyföldi önkormányzatok ellen indított számtalan székely zászlós per után a magyar intézményvezetők munkájáról kér „közérdekű” információt a közismert, hírhedt blogger, Dan Tănasă.

Csütörtökön tette közzé Laczikó Enikő államtitkár, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának (DRI) vezetője Facebook-oldalán azt a dokumentumot, amelyet a blogger „állampolgári minőségben” megfogalmazott, és kormányfőtitkárságon benyújtott kérésére írt válaszként.

Ebben a kérésben - a közérdekű információkhoz való jogot szabályozó 544-es törvény alapján - arról érdeklődik, hogy a május végi bálványosi ET-fórumon résztvevő államtitkárnak milyen költségei voltak és miként számolt el ezekkel, továbbá „ki hagyta jóvá” a Laczikó Enikő angol nyelvű beszédét, amelyet a fórum keretében megszervezett kisebbségi nyelvhasználatról szóló konferencián mondott el a nemzetközi résztvevőknek.

„Ez a kérés azért is furcsa számomra, hiszen a helyszínen mindezt személyesen is megtudhatta volna, semmi rejtegetnivalóm nincs. Ha meg a beszédem tartalmát kifogásolta, akkor alkalma lett volna hozzászólni, mert bővebb részletekkel is tudtam volna szolgálni a téma kapcsán” – tette hozzá a hivatal vezetője, és a Facebook-oldalán bejegyzéséhez csatolta teljes terjedelemben a hivatalos válaszát, annak jelzéseként, hogy "az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala egy átlátszó intézmény".

A címlapfotó forrása: Gábor Lajos felvétele

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?