Éveken át gyűjtötte és terjesztette a gyermekpornót egy szatmári férfi

Közel nyolc éven keresztül gyűjtötte, majd terjesztette is a 4-5 éves gyermekekről készült pornográf fényképeket és videofelvételeket egy hétfőn előállított Szatmár megyei férfi.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) szatmári területi ügyészei állították elő és rabosították 24 órára azt a 47 éves férfit — hivatalosan meg nem erősített információk szerint egy vidéki általános iskola dolgozóját —, aki a gyanú szerint  2010 december 4. – 2018 május 5. között több ezer olyan fényképet és videofelvételt gyűjtött, amelyeken gyermekek (alig 4 – 5 évesek is) voltak láthatóak, konkrét szexuális aktusok közben, valamint szexuális visszaélés és erőszak áldozataiként.

A gyanúsított 2016 októbere és 2017 szeptembere között pedig már nem csak gyűjtötte az internetről, de terjesztette is a gyermekpornót: 713 mappát lőtt ki a világhálóra.

C. C. A.-nál két házkutatást is tartottak az ügyészek vezette kommandósok. Ezek során lefoglaltak 9 merevlemezt, 3 adathordozót, 7 mobiltelefont, 9 CD/DVD-t és 4 memóriakártyát, amelyeken összesen 556 fényképeket és 768 videofelvételeket tartalmazó mappát találtak. A férfi 30 napos előzetes letartóztatásáról a Szatmár megyei törvényszék dönt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?