Ezt a román férfit ünnepli egész Olaszország

Egész Olaszország hősként ünnepli a 44 éves Ion Dinculeasát, aki múlt csütörtökön Romában gondolkodás nélkül a Teverébe ugrott, hogy kimentse azt a 46 éves olasz nőt, aki öngyilkossági szándékkal vízbe vetette magát a Magliana-hídról.

A Gorj megyei Turceniből származó Ion Dinculeasa 18 évvel ezelőtt költözött Olaszországba. Múlt héten egy a Tevere partján egy filmfesztivál standjánál dolgozott, amikor segélykérő kiáltást hallott a Rómát átszelő folyóból. Ott egy 46 éves olasz nő küzdött az életéért, pillanatokkal azután, hogy öngyilkossági szándékkal levetette magát a Magliana-híd korlátjáról.

Bár a helyszínen több százan tartózkodtak, Dinculeasa volt az egyetlen, aki nem hezitált, a nő után ugrott, akit sikerült elkapnia, mielőtt az áramlatok a elragadták volna. Belekapaszkodott az egyik hídfőbe és közel negyedórán keresztül - a vízímentők megérkezéséig - tartotta a frontot. „Beleesett a vízbe és a vízesés felé tartott, amikor elkaptam. Nem tudott úszni. Ha egy pillanattal később érek hozzá, elveszítettem volna” – mesélte immár a parton az olasz sajtónak Dinculeasa. 

A partra jutásuk után a bámészkodó tömeg hangos üdvrivalgásba tört ki, sokan - a vízimentőket beleértve - akartak a román hőssel fotózkodni. 

Kimaradt?