Az USR honatyái japánsztrájkba kezdtek

Japánsztrájkba kezdtek a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselői. Dan Barna, az USR elnöke bejelentette, hogy pártjának törvényhozó tagjai „Büntetőügyesek nélkül” feliratú fehér karszalagokat kezdtek el viselni.

„Mától az USR képviselői és szenátorai japánsztrájkba kezdtek, a Büntetőügyesek nélkül feliratú karszalagokat viseljük” – jelentette be az ellenzéki párt elnöke a parlamentben, hozzátéve, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozóinak a hétfői nap folyamán leveleket osztanak szét, amelyben kérik, hogy vonják meg bizalmukat Liviu Dragnea PSD- és képviselőházi elnöktől.

Barna arról is beszámolt, hogy több tízezer karszalagot készíttettek, amelyeket szétosztanak azok között, akik szerdán 12 órakor, a bizalmatlansági indítványra vonatkozó parlamenti szavazás idején megjelennek az Izvor-parkban szervezett tüntetésen.

A japánsztrájk Barna szerint csak az első lépés, ezt általános sztrájk követheti, amennyiben sürgősségi kormányrendelettel fogadnák el a büntető törvénykönyvet.

Kimaradt?