Kémkedett Cicciolina

A hatvanas években Katicabogár és Husika fedőnéven a titkosszolgálat fedett és beépített embereként dolgozott Staller Ilona, alias Cicciolina, aki egy olasz tévéműsorban számolt be erről.

A Duna Intercontinentalban szobalányként dolgozott, és külföldiekkel kellett kapcsolatot kiépítenie. Ez leginkább szexmunka volt a célszemélyekkel, és ezért pénzt is kapott – mondta a tapasztalatáról.

Staller eleinte élvezte, aztán egyre veszélyesebbnek találta a munkát, észrevette, hogy figyelik és követik, attól félt, hogy meg fogják gyilkolni.  A hajdani szexszimbólumot főként belügyminisztériumban dolgozó édesapja féltette, de aztán egy nem túl előnyös külsejű, idős és kispénzű olasz férfival, Salvatore Martinivel el tudott menekülni, hiszen házasságot kötött vele, így feleségként leléphetett Magyarországról.

A diplomatákat sem vetette meg

Az Index egy összeállításában bemutatta azt az 1981-ben átadott, a budapesti Szentháromság téren lévő épületet is, amelyet a köznyelv Ámor-háznak nevez. Ebben a Diplomata Házban szállásolta el hajdanán az MSZMP a külföldi diplomáciai küldöttségek másodvonalbeli tagjait olyan szobákba, amiket a belügyminisztérium bekamerázott és hangszórókkal is ellátott.

Minisztériumi utasításra diplomás, nyelveket beszélő prostituáltak is dolgoztak itt, többek között Cicciolina, aki ide hozta az olasz diplomatákat, hogy aztán Husika fedőnéven jelentést írjon róluk az állambiztonságiaknak. A sarokház bárjában Medveczky Ilona is megvillantotta a hosszú combjait, arról azonban nem tud senki, hogy ő is spicli lett volna – közölte az Index.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?