Tizennégy megyében okozott károkat a felhőszakadás, embereket kellett kimenteni

Az ország 14 megyéjében és a fővárosban, összesen 28 településen okozott károkat a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső. 439 lakást és 455 udvart öntött el az ár - közölte az országos katasztrófavédelem (IGSU). 

Az utóbbi 24 órában Fehér, Arad, Temes, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Hargita, Maros, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Vâlcea és Vrancea megyében, valamint Bukarestben 439 lakást, 455 udvart, 18 alagsort és pincét árasztott el a víz. Az áradás miatt 55 híd és palló, 39 személygépkocsi és haszongépjármű, egy vasútszakasz és három útszakasz rongálódott meg.
A legnagyobb károkat Fehér megyében okozta az esőzés, több mint 400 házat, melléképületet, hét hidat és pallót, több kilométernyi utat, negyven személygépkocsit tett tönkre. Borosbocsárdon két, Boroskrakkón nyolc személynek el kellett hagynia otthonát, miután azt elárasztotta a víz.

Jelenleg több mint száz katonai tűzoltó dolgozik a víz kiszivattyúzásán a lakásokból és udvarokból.

Fehér megyében összehívták a megyei sürgősségi bizottságot, amelynek elsődleges feladata a lakosság ivóvízzel való ellátása az áradás által sújtott területeken. 

Kapcsolódók

Kimaradt?