Javítások miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a dél-erdélyi autópályán

A Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat tájékoztatása szerint júniusban, júliusban és szeptemberben forgalomkorlátozásokat vezetnek be a dél-erdélyi (A1-es) autópálya Temes megyei, Lugos és Déva közötti szakaszán. 

A járművek terelésének oka azok a javítási és karbantartási munkálatok, amelyeket a kivitelező Tirrena Scavi Condotte Cossi G.I.E. vállatnak még a garanciális időszakban el kell végeznie. A közlemény szerint a 441+100-as és a 468+645-ös kilométerszelvenyek, a bozsori (Traian Vuia) és a nagytopolyi (Topolovățu Mare) közlekedési csomópontok között dolgoznak majd, a forgalmat váltakozva hol az egyik, hol a másik sávra irányítják át.

Az első forgalomelterelésre a 463+500. és 468+500., valamint a 448+645. és 443+645. kilométerszelvények között kell számítani, a Temesvár–Déva menetirányban, a belső sávon. Augusztusban nem lesz érvényben a forgalomkorlátozás.

Az említett autópályaszakaszt 2013 decemberében adták át, és idén januárban-februárban jelentek meg az első repedések és süllyedések az úttesten, helyenként pedig a töltés is megcsúszott.

Hasonló intézkedések várhatók augusztusban és szeptemberben az A6-os sztrádán, ami gyakorlatilag az összeköttetést jelenti az A1-es pálya és a lugosi körgyűrű között, ennek szinte teljes hosszában dolgoznak majd (az 1+200-as és 10-es kilométerszelvények között).

A munkavégzés idejére 80 km/h-s sebességkorlátozást is bevezetnek, és arra kérik a gépjárművezetőket, hogy tartsák is be azt. Dolgozni egyébként csak napközben fognak, az est leszálltával az útjavítást jelző táblák és a fényjelzések figyelmeztetik majd a sofőröket.

Az útra indulóknak azt javasolják, hogy az útügyi vállalat diszpécserszolgálatán (a 0256/246–620-as telefonszámon) vagy a www.drdptm.ro internetes oldalon tájékozódjanak a forgalomról.

Kapcsolódók

Kimaradt?