Köln alpolgármestere is jelen lesz a kolozsvári pride-on

Köln alpolgármestere, Andreas Wolter és küldöttsége is részt vesz a szombaton zajló kolozsvári pride-on - tájékoztatnak a szervezők. Az elöljárót a Les Sisterhood Kolozsvár hívta meg a ClujPride fesztivál keretében zajló felvonulásra. A fesztivál szerdán startol, a megnyitóra az Uránia Palotában kerül sor.

Köln alpolgármesterét több tagból álló küldöttség kíséri. A küldöttség tagjai között szerepel többek között Stefanie Schmidt melegjogvédő is. Köln Kolozsvár testvérvárosa. 

A szombaton 17 órától kezdődő felvonulásra idén sem a városközpontban kerül sor, a városháza kivitelezési munkálatokra hivatkozva több útvonaltervet is elutasított. Végül a Szamos-part mentén jelöltek ki egy útvonalat, amely - akárcsak tavaly - nem érinti a város központját. "Az egyenlő jogokért, a tiszteletért, a biztonságért, a másokkal szembeni toleranciáért" vonuló tömeg a Horia Demian sportcsarnok előtti térről indul. Útirány: Függetlenség/Independenței sétány, Napoca-híd, Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút, Giuseppe Garibaldi utca, Függetlenség/Independenței sétány, Horia Demian sportcsarnok előtti tér. A fesztivál programjáról itt olvashat.

Tavaly a felvonulás napján derült ki a nagyközönség számára, hogy a pride néhány száz méteres útvonalon fog zajlani: a Garibaldi-hídtól a Grand Hotel Napocáig és vissza.

Az új Jobboldal a központban tüntethet

A szervezők úgy tudják, a városháza idén is engedélyezte az Új Jobboldal tüntetését a városközpontban, a Bocskai-téren. A szélsőjobboldali szervezet a melegek ellen és a "hagyományos család" védelmében vonul utcára. Tavaly nem zajlott le zavartalanul a tiltakozás, csendőrök vittek el egy melegeket támogató lányt. Az incidensről itt olvashat bővebben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?