Meghosszabbították a jelentkezést a Románia Ifjúsági Fővárosa pályázatra

Meghosszabbították a pályázati határidőt a következő Románia Ifjúsági Fővárosa címre: a jelentkezést július 16-án 16:59-ig lehet benyújtani. A nyertes város 2019. május 2. és 2020 május 1. között viselheti majd a címet.

A Románia Ifjúsági Fővárosa programot az Európa Ifjúsági Fővárosa mintájára dolgozták ki és bonyolítják le. 2018. május 2. és 2019. május 1. között Nagybánya viseli a címet, korábban Bákó és Temesvár volt még Románia Ifjúsági Fővárosa. A tavalyi felhívásra már hét város nyújtott be pályázatot.

A cím célja lehetőséget biztosítani az egyes romániai városoknak, hogy átfogó keretprogramot dolgozzanak ki a fiatalok bevonásával történő városfejlesztésre, a fiatalok bevonására, új ötletek felfedezésére. A Románia Ifjúsági Fővárosa cím eszközként szolgálhat a helyi erőforrások megmozgatásában.

Az egyes városok már a pályázat kidolgozásával folyamatos párbeszédet vállalnak a fiatalokkal, és ez az elköteleződés nemcsak a verseny ideje alatt fejti ki jótékony hatását, hanem hosszútávon is.

Az elbírálás során a zsűri olyan szempontokat vesz majd figyelembe, mint a jelenlegi ifjúsággal kapcsolatos törekvések, a pályázat koncepciója, a kitűzött célok, diszkriminációellenesség, stb. Részletes szabályzat, pályázati naptár és jelentkezési űrlap itt érhető el. A Románia Ifjúsági Fővárosa címet elnyerő város pénzdíjban is részesül.

A Románia Ifjúsági Fővárosa programot a Románia Ifjúsági Fővárosa vezetősége – a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozsvári Ifjúsági Szövetség, a PONT csoport és a Román Kereskedelmi Bank (BCR) – koordinálja, célja pedig annak a módnak a fejlesztése, ahogyan a helyi hatóságok együttműködnek az ifjúsági civil szervezetekkel és a magánszférával annak érdekében, hogy a romániai fiatalokat helyezzék a városfejlesztési folyamatok középpontjába.  

Kapcsolódók

Kimaradt?