Ittas páciens sebesített meg egy asszisztensnőt Brassóban

A falnak lökött az éjszaka egy ittas páciens a Brassó megyei kórház sürgősségi osztályán dolgozó egyik asszisztensnőt. A megsérült 43 éves hölgyet az idegsebészeten kezelik.

Marius Leonte kórházi szóvivő elmondta, a 29 éves, bukaresti férfit a rohammentősök vitték be a sürgősségre, ő azonban távozni akart. Többen is próbálták meggyőzni, hogy ne tegye, de sikertelenül. A kórház folyosóján találkozott egy asszisztensnővel, aki szintén megkísérelte elmagyarázni neki, hogy további kivizsgálásra lenne szüksége. Ekkor a férfi a falnak lökte a kórházi alkalmazottat, aki beütötte a fejét és leesett.

Nem egyedi eset

„Ez nem elszigetelt eset, gyakran kerülünk ilyen helyzetekbe. A napokban sajtótájékoztatót tartunk ezekről a problémákról” – mondta Leonte.

Az ittas állapotban levő férfit a kórház pszichiátriai osztályára vitték, ugyanakkor vizsgálat indult ellene ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt – közölte a Brassó megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gabriela Dinu. Az asszisztensnő koponyasérülést szenvedett, őt a kórház idegsebészeti osztályán kezelik.

Kimaradt?