Rendőr tagja is van az embercsempészbandának

Városházi közalkalmazott, az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség közlekedési osztályának egyik felügyelője is tagja anak az embercsempész hálózatnak, amelyre kedden csapott le a szervezett bűnözés elleni ügyosztály Arad megye több településén és a megyeszékhelyen.

A spacialarad.ro helyi román nyelvű hírportál írta meg, hogy az ügyészek bizonyos Florin Petrișor Gîd helyi rendőrt is letartóztattak (aki egyébként – mint írták – az aradi helyi rendőrség aligazgatójának a násznagya is, tehát a feljebbvalójára sem vet jó fényt).

A rendőr két, a bűnügyisek előtt jól ismert alvilági figurával cimborálva szervezte meg a nyolcfős szervezetet, amely tavaly novembertől idén február végéig több mint hatvan illegális határátlépőt bujtatott Aradon, illetve csempészett át a román–magyar határon a schengeni övezetbe. Keddi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a rendőrök nyolc helyszínen tartottak házkutatást, és drogot és csempészcigarettát is találtak a gyanúsítottaknál. Végül tizenkét személyt kísértek be kihallgatásra, de csak hat ellen emeltek egyelőre vádat.

A címlapfotó forrása: specialarad.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?