FRISSÍTVE - Feladta magát a 15 éves román lány gyilkosa

Megkéseltek egy 15 éves román lányt hétfőn koradélután a holland határhoz közel fekvő Viersen egyik parkjában Németországban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. FRISSÍTÉS: Feladta magát a gyilkos.

Iulianát kórházba szállították, de ott belehalt sérüléseibe. Egy szemtanú szólt a rendőröknek.

A német rendvédelmi szervek szerint az elkövető egy fiatal férfi volt, aki elmenekült. A rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni, helikoptert is bevetettek. Néhány órával később végül a 25 éves, török származású férfi önként jelentkezett a rendőrségen. A hatóságok annyit közöltek, hogy a férfi nem volt ismeretlen a rendőrség előtt.  

A német sajtó szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a török fiatalembert az dühítette fel, hogy a lány elutasította a közeledését. Az esti órákban a tragédia helyszínén a lány szülei egy kis emlékhelyet hoztak létre, ahol Iuliana édesanyja többször is eszméletét vesztette a fájdalomtól.

Alig egy hét alatt ez a második olyan gyilkosság Németországban, amelynek áldozata román nemzetiségű. Legutóbb egy 14 éves moldovai tinilány vesztette életét borzalmas körülmények között, miután az utcáról elrabolta, megerőszakolta, majd megcsonkította és megölte egy iraki származású férfi. 

FRISSÍTÉS: A német sajtó szerint kedd este feladta magát a lány gyilkosa. A 17 éves, bolgár állampolgárságú fiatalember ügyvédje kíséretében jelent meg a rendőrségen. Egyelőre csak annyit tudni, hogy ismerte a román lányt, a gyilkosság indítékáról még nem derültek ki részletek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?