Levegőbe rajzolva is küldhetünk sms-t vagy e-mailt

Elkészült egy speciális kesztyű, amely felismeri és a telefonok számára is érthetővé teszi a levegőbe írt betűket, amelyeket aztán elküld a címzettnek. Így megkerülhető az érintőképernyők nehézkes pötyögtetése.

Mivel az okostelefonok képernyőjén a betűkészlet igen miniatűr, gyakori a félreütés, ez pedig jócskán megnövelheti egy üzenet megírásának idejét, és nem kevés bosszankodással járhat ugyanakkor, ha sürgős az ügy.

levegobe irhato mobilszoveg.jpgAz új fejlesztést a németországi Karlsruhe Institute of Technology-n Christoph Amma és munkatársai dolgozták ki: elkészítettek egy kesztyűt, amellyel a felhasználók a levegőbe írhatnak. A scifi-szerű megoldás lényege, hogy a speciális kesztyűt felszerelték gyorsulásmérővel és giroszkóppal, amelyek érzékelik a kéz mozgását.

A rendszer képes azonosítani, hogy milyen betűket firkálunk a levegőbe, s átalakítja jeleinket digitális szövegekké, amelyeket aztán vezeték nélkül lehet továbbítani e-mailben, szöveges üzenetben vagy más mobilalkalmazásokkal. Egyelőre sajnos mindent nagybetűvel kell írni.

A cél a szenzorok méretének csökkentése, hogy az egész elférjen mondjuk egy csuklópánt méretű holmiban. Amma és társai munkája jól illeszkedik a viselhető mobileszközök, például a Google Glass Project és az okosórák fejlesztésének trendjébe.

Kimaradt?