Hányan vettek részt a PSD bukaresti nagygyűlésén?

 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) által szervezett szombat esti nagygyűlése után elkezdődött a számháború: hányan vettek részt a „demokrácia és a jogállamiság védelmében” meghirdetett demonstráción?

A sajtó a tömegrendezvényről – pártállástól függően – eltérő adatokat közölt. A kormánypártokhoz közel álló Antena3 hírtelevízió 430 ezerre becsülte a résztvevők számát, és ezt a számot emlegette Liviu Dragnea PSD-elnök is a nagygyűlés után.

Az ellenzéki Digi24 hírtelevízió szerint 120 ezren voltak a bukaresti kormánypalota előtti téren és a környező utcákban. Az Agerpres állami hírügynökség 130 ezer résztvevőről számolt be, a többé kevésbé független sajtó pedig 150 ezerre becsülte a tüntetők számát. A csendőrség bejelentette: ezúttal nem közöl hivatalos adatot, mert nem akarják, hogy az intézményt politikai csatározásokba rángassák bele a szemben álló felek.

A stiripesurse.ro portál vasárnap helikopterről készített videót tett közzé a nagygyűlésről. A felvételen látható, hogy a kormánypalota előtti téren és a környező utcákon tartózkodó tömeg mérete megközelíti vagy akár meg is haladja a tavalyi kormányellenes demonstrációkon látottakat.

Mitingul PSD văzut de sus. Câți oameni au fost la miting?

Mitingul PSD văzut de sus. Câți oameni au fost la miting? DETALII - https://goo.gl/TqiFDH #stiripesurse

Közzétette: stiripesurse.ro – 2018. június 9.

Mint ahogy az is tény: a mitingcujapca.ro portálra több mint 500 panasz érkezett arról, hogy az emberek egy részét kormánypárti munkahelyi feletteseik kényszerítették a részvételre. A nagygyűlés után egyébként szeméttenger maradt a demonstráció színhelyén.

Kapcsolódók

Kimaradt?