„Kivégezték” az Amerikában élő 19 éves dési fiatalt

„Úristen, főbe lőtték a barátomat. Nagyon félek” – értesítette az amerikai rendőrséget Sorin Cătălin Farcaş barátja pár perccel azután, hogy az Ohio állambeli Huber Heights-on, szülei garázsában egy ismeretlen férfi „kivégezte” a romániai származású tinédzsert.

A tragédia még május 28-án történt, hajnali 3 órakor.

Az observator.tv szerint a fiú a Kolozs megyei Désről származott, s mivel mindkét szülőjének angolszász neve van, feltételezhetően nemzetközi örökbefogadás keretében került az Egyesült Államokba.

Brad Reaman, a Huber Heights-i rendőrség szóvivője a daytondailynews.com portálnak elmondta, Sorin és a barátja a családi ház garázsában tartózkodott, amikor egy férfi odalépett hozzájuk, főbe lőtte Farcaşt, majd a közelben parkoló autójába ült és elhajtott. Hozzétette: egy rendőri egység 10 percen belül kiérkezett a helyszínre, de csak a halál beálltát tudták megállapítani. Reaman tizedes hangsúlyozta, hogy a környék csendesnek és biztonságosnak számít, viszont aggasztó, hogy az utóbbi időben 4 erőszakos támadásról is kaptak bejelentést.

Sorin Farcaş idén tavasszal iratkozott be a Sinclair főiskolára, amely saját halottjának nyilvánította a romániai származású fiút. 

Kimaradt?