Ekkor számíthatunk esőre a következő két hétben

A következő két hétben az évszaknak megfelelő, meleg időre számíthatunk a meteorológusok szerint, akik ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy záporok, zivatarok is előfordulhatnak június 4-e és 17-e között. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése értelmében Erdély területén június 9-éig felmelegedés várható, ekkor 29 Celsius-fok is lehet a nappali csúcshőmérséklet. Június 10-étől 25-26 fokos nappali átlaghőmérséklet valószínű, ami megfelel az átlagos június végi hőértékeknek. Éjszakánként 11-13 fok valószínű, de június 10-e éjszakáján akár 15 fok is lehet. Június 6-8., illetve 9-15. között vihar, zivatar, helyenként jégeső is előfordulhat. 

Máramarosban június 9-éig felmelegedés várható, a maximális hőmérséklet 29 Celsius-fok lesz napközben. Ezt követően enyhén lehűl az idő, június 17-éig 25-26 fokra kell számítani. Éjszakánként 12-15 fokos hőértékek várhatók. Vihar, záporeső és jégeső június 6-10-e között valószínű. 

A Bánságban és a Körösök vidékén szintén felmelegszik a következő napokban a levegő, június 9-én nappal akár 29-31 Celsius-fok is lehet, majd néhány fokkal csökken a hőmérséklet, de megmarad a június végi átlagon. Az éjszakai hőértékek 13-16 fok között váltakoznak. Viharra, zivatarra és jégesőre június 15-éig számítani kell. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?