Meghalt külföldön egy kamionsofőrként dolgozó fiatal erdélyi nő

Adománygyűjtés indult annak a kamionsofőrként dolgozó zsibói nőnek a hazahozatalára, aki múlt héten életét vesztette Olaszországban.

A 33 éves Gabriela Aiban egy nagybányai fuvarozó cég alkalmazottjaként egy nyerges vontatóval járta Európát. Rendszerint hat hetet volt távol a családjától, férjétől és két kislányától, és két hetet ült otthon. Éppen ezekben a napokban kellett volna hazatérnie Zsibóra.

A családot múlt csütörtökön villámcsapásként érte a hír, hogy Gabriela Aibant holtan találták kamionja vezetőfülkéjében egy benzinkútnál, a francia határhoz közeli Imperiában. A törvényszéki orvosok megállapították, hogy szívinfarktust szenvedett. Férje az adevarul.ro-nak elmondta, hogy a feleségének korábban soha nem voltak egészségügyi panaszai.

A család anyagi gondokkal küszködik, nincs pénzük Gabriela Aiban holttestének hazahozatalára. Ezért a nő testvérének Facebook-oldalán adománygyűjtés indult, és hétfő estig már sikerült összegyűjteni 1000 fontot. A nő halála nyomán egy 11 és egy 13 éves kislány maradt árván.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy életét vesztette Franciaországban egy romániai cég nyerges vontatójának Beszterce-Naszód megyei vezetője is. Florin Ciuntereit holtan találták egy benzinkúthoz közeli parkolóban, és szintén szívinfarktust szenvedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?