Népszavazást tartanak vasárnap Szászsebesen

Népszavazást tartanak vasárnap a Fehér megyei Szászsebesen arról, hogy vásároljon-e az önkormányzat egy, a város levegőjének minőségét vizsgáló mobil laboratóriumot. A felszerelés több mint egymillió lejbe kerülne.

A húsz szavazókörzetben 26.213 lakost várnak az urnák elé, ők 7 és 23 óra között adhatják le voksukat. A törvény értelmében a választók több mint 30 százalékának a részvételére van szükség ahhoz, hogy a referendum érvényes legyen. A népszavazást akkor tekintik eredményesnek, ha a választói névjegyzékben szereplő polgárok legalább 25 százaléka egybehangzó választ ad a kérdésre. 

Dorin Nistor polgármester reményét fejezte ki, hogy a hosszú hétvége ellenére legalább nyolcezer választópolgár az urnákhoz járul.

A referendumot maga az elöljáró kezdeményezte, miután több panasz is érkezett az önkormányzathoz a város levegőjének szennyezettségével kapcsolatban. Amennyiben megvásárolnák a mozgó laboratóriumot, a helyi hatóságok folyamatosan monitorozni tudnák a levegő minőségét - áll a kezdeményezés indoklásában. A felszerelés több mint egymillió lejbe kerülne.

Kapcsolódók

Kimaradt?