FRISSÍTVE: Új, európai uniós pályázatból épült, modern sertésfarm égett le Mezőkapuson

FRISSÍTVE: Tűz ütött ki pénteken a mezőkapusi sertésfarmon, amelynek következtében mindegy 700 sertés és 1000 malac pusztult el. A keletkezett károkat a romok kihűlése után lehet pontosan felmérni.

Cristian Virag, a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője szerint egy 3 000 négyzetméteres istálló ég.

Az első becslések szerint mintegy 600 anyasertés és 1 000 malac pusztult el a lángokban. 

FRISSÍTÉS: Elhamvasztják a mezőkapusi (Căpuşu de Câmpie) tűzben pénteken elpusztult 700 anyasertést és ezer malacot. A keletkezett károkat a romok kihűlése után lehet pontosan felmérni – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Kincses Sándor, a Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) vezetője. A sertésfarm tulajdonosának volt biztosítása.

Az igazgató szerint egy új, európai uniós pályázatból épült, modern sertésfarmon ütött ki a tűz.

„Sajnos odaveszett 700 anyasertés és 1000 malac. A tetemeket elhamvasztják – a farmnak van szerződése egy erre szakosodott céggel. A károkat a romok kihűlése után lehet felbecsülni. (...) Nagy veszteség keletkezett, a farmnak ki kell hagynia egy hízlalási ciklust. Nem tudjuk mi történt pontosan, egy új, európai uniós pályázatból épített, modern farmról van szó, ez az egyik legkorszerűbb a megyében, amely el volt látva tűzbiztonsági berendezésekkel” – mondta Kincses.

A farmon mintegy 12 000 sertést tartanak.

„Az első felmérés szerint mintegy 3000 négyzetméter területű istálló égett le. Személyi sérülés nem történt” – mondta el Cristian Virag őrnagy, a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

Kimaradt?