Ezért ment tönkre Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága

Úgy tűnik, hogy véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup házassága és munkakapcsolata is. Az úszónő hűtlen volt férjéhez.

A 29 éves bajai sportoló Facebook-oldalán csütörtökön úgy fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök”. Hosszú hozzáteszi, jelenleg is folyik a felkészülése a versenyekre, miközben keresi a megfelelő szakmai hátteret a pályafutása következő szakaszára.

Shane Tusup és Hosszú Katinka házassága tavaly év végén romlott meg, az év edzőjének négyszer megválasztott amerikai szakember már a tavalyi rövidpályás Európa-bajnokságon sem volt ott tanítvány-feleségével. Hosszú - aki eddig hatszor volt az év legjobb női sportolója - márciusban azt mondta, férjével folytatják a közös munkát, s célja továbbra is a 2020-as tokiói nyári olimpia.

A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó. A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.

Megcsalta Dudás Dániellel

Tusup viszont csütörtökön késő este egy nyilatkozatott tett közzé közösségi oldalain, amelyben azt állítja, Katinka többször is megcsalta őt edzőpartnerével, Dudás Dániellel, s tettét húsvétkor ismerte be. Ennek ellenére Tusup igyekezett menteni a kapcsolatukat, ám párja nem tett erőfeszítéseket, majd másodjára is elhagyta őt Dudásért. „Innentől kezdve nincs visszaút” – fogalmazott.

Az edző azt írta, visszatekintve az elmúlt 10 évre, abban sem biztos, hogy valódi volt Katinka elköteleződése, szerinte kapcsolatuk hazugságokon alapszik. Őszintén hiszi, hogy Katinka sosem szerette őt, csupán azt, hogy neki szentelte az élet.

Péntek hajnalban Katinka Instagram-oldalán hallatott magáról, viszont a Tusup által közzétett nyilatkozatra nem reagált. Instagramján az úszónő azt írja, Facebook-oldala Tusup miatt tűnhetett el, mivel ketten voltak adminként jelen rajta.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?