Mozgássérült diákok számára épül feljáró a marosvásárhelyi iskolájuknál

Jóváhagyta legutóbbi ülésén a Maros Megyei Tanács egy mozgássérült gyerekek számára épülő feljáró gazdasági-műszaki dokumentációját. A 1-es számú Speciális Iskolaközpontnál végzett beruházás értéke 40 ezer lej.

A tanintézmény 2000 négyzetméteres épületén belül már jó ideje akadálymentesítették a tolószékre szoruló diákok közlekedését, ám az iskola bejáratánál még nem épült rámpa. A 42 048,81 lej értékű beruházást már korábban jóváhagyták a Maros megyei tanácsosok, most a kivitelezés gazdasági-műszaki dokumentációját fogadták el.

Az iskolaközpont műemléképületek közelében található, ezért az építkezéshez szükség volt a Maros Megyei Művelődési igazgatóság jóváhagyására is. A terv szerint a fémszerkezetű, mobil feljáró a tanintézmény főbejáratához kerül. A tanácsosok által jóváhagyott dokumentáció szerint elhelyezéséhez nincs szükség az iskolaépület szerkezetének módosítására.

A mozgássérült gyerekek a kivitelezés elkezdésétől számított hat hónapon belül már akadálymentesen tudnak bejutni az iskolába.

Kapcsolódók

Kimaradt?