Gyerekek feje fölött omlott össze egy rozoga állapotú buszmegálló Désen

Kórházba szállítottak péntek délután négy gyermeket a Kolozs megyei Désen, miután rájuk esett egy buszmegálló esőbeállójának a teteje és annak tartószerkezete. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy négy hónapos, egy kétéves, egy négyéves és egy hatéves gyermeket vittek kórházba, utóbbiakat Désre, a két kisebbiket Kolozsvárra. A sérültek eszméletüknél voltak, amikor kórházba vitték őket.

Polgármester: a szülők és a hatóságok is felelősek

Costan Morar dési polgármester szerint a hatóságok és a szülők egyaránt felelősek az incidensért. Az elöljáró elmondta: a megállóban tartózkodó roma család egyik tagja állítólag ittas állapotban volt, nekitámaszkodott az esőbeálló tartókeretének és lerántotta, így esett az a padon ülő gyermekekre.

Az önkormányzat tulajdonát képező buszmegállót a helyi tömegközlekedési vállalat használja. A létesítmény régi, de a közeljövőben uniós projekt keretében felújítják. Addig is – a hasonló problémák elkerülése érdekében – ellenőrizni fogják mindegyik buszmegállót, és ahol szükséges, javításokat végeznek – mondta a polgármester. 

Kimaradt?