Ilyen lesz az időjárás a hét első három napján

A meteorológusok előrejelzése szerint változékony, csapadékos idő várható a hét első három napján, a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékekkel.

Hétfőn a délkeleti és északnyugati régiók kivételével mindenütt esni fog. Elsősorban a délnyugati megyékben, domb- és hegyvidéken várható jelentősebb mennyiségű csapadék, helyenként villámlásoktól kísérve. A maximális hőmérsékleti értékek 16 és 24, a minimálisak 7 és 15 fok között ingadoznak.

Kedden főként az ország nyugati részében és a hegyekben várható eső, a délutáni órákban ezekben a régiókban heves széllökésektől és villámlásoktól kísért záporok várhatók. Máshol felhősödésre és az éj leszálltával szintén esőre lehet számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 18 (a tengerparton) és 28 fok (Munténia déli részén), a minimálisak 8 és 15 fok között váltakoznak.

Szerdán változékony lesz az idő az ország központi, nyugati, északi és északkeleti részében, éjszakára pedig villámlásoktól kísért záporok várhatók ezekben a régiókban. Hegyvidéken sok helyen bőséges csapadékhullás várható. Máshol borús lesz az ég, de eső csak elszórtan lehetséges. A maximális hőmérsékleti értékek 16 és 26, a minimálisak 5 és 15 fok között ingadoznak.

Kimaradt?