„Batman”-anyajeggyel született, a szülei szuperhősnek nevelik

Egészen különleges anyajeggyel jött világra Nathalie Jackson: a brit-amerikai házaspár harmadik gyerekének arcán egy óriási fekete folt terjeszkedik, amely az orvosok szerint idővel tovább fog nőni - írta a Hull Daily Mail.

A szülőszobában Lacey, a 35 éves édesanya első reakciója az ijedtség volt. Megijedt, hogy a szülés alatt megsérült, valami maradandó kárt szenvedett a csecsemője és emiatt az elszíneződés az arcát. Ám amikor az orvosok elmondták neki, hogy csak egy veleszületett anyajegyről van szó, megnyugodott. 

Az első ijedtség után jött viszont az aggodalom, hogy miként fog a külvilág viszonulni a különleges anyajegyhez, nem fogják-e emiatt kiközösíteni a kislányt. A mentőötlet a csalad két nagyobb gyerekétől érkezett, akik gyermeki érdeklődéssel azonnal feltették a kérdést a szüleiknek, hogy mi van a húguk arcán. „Egy szuperhős álarc – válaszoltuk nekik spontánul - ami lehetővé teszi számára, hogy bármit elérjen az életben” – emlékezett vissza az édesanya.

A kis Nathalie-t számos szakorvos megvizsgálta már, a szülők meg akartak bizonyosodni arról, hogy az anyajegy nem okoz gondot a látásában, valamint, hogy nincs-e rosszindulatú elváltozás benne. Bár az orvosok azt javasolták - jövendőbeli komplikációk elkerülése végett - , hogy műtsék le az anyajegyet, a szülők a beavatkozás ellen döntöttek. Szerintük „jó dolog a másság” és remélik, hogy a kislányuk erősebb személyiséggé válik. 

Kimaradt?