Így fog megújulni a Facebook üzenőfala

A Facebook közösségi oldal csütörtökön jelenti be felületének megújítását, de hogy ez miben is áll, névtelen, bennfentes források révén már kiszivárgott: az új üzenőfalon hangsúlyosabb lesz a tartalomtípusonkénti szűrés.

A Facebook március 7-én tartandó bejelentése mögött az áll, hogy egyre több információ árad be a Facebookra, így a felhasználóknak több és jobb lehetőséget kell biztosítani azok megszűrésére, az eléjük tárt megosztásokat pedig minél látványosabb formában kell tálalni A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy gombnyomással kapcsolhatjuk az üzenőfalon áttekinteni kívánt tartalmat, ha éppen csak az ismerősök által kitett hírekre, videókra, vagy fényképekre vagyunk kíváncsik. Az erre szolgáló gombok várhatóan az üzenőfal tetején lesznek.

facebook megujulas

Valószínűleg nagyobb képek és képfókuszú hirdetések lesznek majd üzenőfalon, mivel a fotó a legnépszerűbb tartalomtípus a Facebookon, és alighanem ezt a hírfolyamot fogjuk legtöbbször megnyitni.  A szűréssel külön hírfolyamot kapnak az ismerőseink által a Facebookra és az Instagramra töltött fényképek. A tavaly felvásárolt képmegosztó tehát egyre szervesebb része lesz a közösségi oldalnak.

A változtatásokkal azt szeretnék elérni, hogy minél többen egyre több időt töltsenek el az oldalon. Egy átlagos felhasználó jelenleg havonta nettó hét órát tölt aktívan a Facebookon.

Kimaradt?