Hat konyhakéssel zárkózott be az iskola mosdójába egy Hargita megyei diák

Hat konyhakéssel zárkózott be egy 9. osztályos fiú kedden reggel a Hargita megyei Gyergyóholló község középiskolájának mosdójába. A diák azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát. 

A kihívott rendőröknek, a tanárokkal karöltve sikerült lenyugtatniuk a fiút, aki ezt követően önként jött ki a mellékhelyiségből. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője elmondta, az eset kevéssel az órák kezdete előtt történt azt követően, hogy a szomszédos faluban lakó diák megérkezett az iskolabusszal.

A gyermek később azzal magyarázta elkeseredett gesztusát, hogy nem tud beilleszkedni az új iskolába és az új közösségbe. Ugyanakkor - magyarázta Gheorghe Filip - arra is fény derült, hogy a fiúnak rendezetlen a családi háttere, ugyanis a szülei épp válófélben vannak. „A legbiztosabb pont jelenleg az életében a nagymamája, aki eddig is nevelte” – tette hozzá a rendőrségi szóvivő. 

Gyergyóholló község Hargita megye északi csücskében található Borszék város közelében. A 2011-es népszámlálás szerint 1520 lakója van, akiknek 83 százaléka román nemzetiségű. A magyarok aránya nem éri egy a 10 százalékot.

Kimaradt?