Tragédia történt a székelyudvarhelyi vízműnél

Tragikus körülmények között életét vesztette hétfőn koradélután, munkaidején kívül a székelyudvarhelyi vízmű egyik ülepítőjében a vállalat egyik alkalmazottja. Az ügyben kivizsgálás zajlik.

A halálhírt a csíkszeredai Harviz Rt. regionális vízszolgáltató közölte hétfő este. Az eset körülményeit nem részletezte. A vállalat tájékoztatása szerint azonnal lezárták a víz kiáramlását az ülepítőből, és értesítették a rendőrséget, a munkavédelmi hivatalt és közegészségügy igazgatóságot. E közben a vízellátást kizárólag a párhuzamos ülepítőn keresztül szolgáltatták és jelen pillanatban is onnan szolgáltatják. 

A Harviz Rt. közölte: a nyersvizet a Küküllőből szivattyúzzák a vízműbe, ahol a pelyhesítés után ülepítik, magas nyomás alatt szűrik, majd klórral fertőtlenítik, és a tározó tartályokból az elosztó hálózatba juttatják.  „Mivel, az ülepítés a technológia elején, fertőtlenítés előtt történik, az ivóvíz minőségét ez a tragédia nem befolyásolta volna, amit a közegészségügy szakembere is megerősített” – hangsúlyozza a közlemény.

A fogyasztókra való tekintettel a vállalat plusz óvintézkedésként a holttest kiemelése után leengedi az ülepítőből a vizet az esővízcsatornába, hogy érintkezni se tudjon az ivóvíz alapját szolgáló többi vízzel.

„Biztosítjuk kedves fogyasztóinkat, hogy ettől függetlenül biztonságos, fogyasztható és használható az ivóvíz, ami a csapból folyik jelen pillanatban és reméljük, a jövőben ezen minőségét sikerül javítani” – zárul a közlemény.

Kimaradt?