Ittas kiskorúak autót borítottak Háromszéken

Több ittas vagy jogosítvány nélkül vezető, autót felborító kiskorút azonosított a háromszéki rendőrség.

Sűrű hétvégéje volt a Kovászna megyei közlekedésrendészetnek: autót vezető kiskorúakat, részegen vezető és autójukat felborító fiatalokat, és rendőrök elől menekülőket azonosítottak. Bartok Alexandru rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy hétvégén több olyan közúti incidens is történt, amelynek elkövetői kiskorúak voltak.

Három 16 és 17 év közti fiatalt azonosítottak, akik gépjárművezetői engedély nélkül vezettek autót, két esetben a tapasztalatlanságuk balesethez is vezetett. Mint kiderült, egy 16 éves előpataki lány és két 17 éves fiú ellen indult eljárás gépjárművezetői engedély nélküli vezetés miatt. Egyik kiskorú azzal is tetézte a bajt, hogy ittasan ült kormányhoz, felborította az autót a sepsiszentgyörgyi Kender és Bartalis Ferenc utcák kereszteződésében, és elfutott a baleset helyszínéről.

A helyszínre érkező rendőrök már csak a feje tetejére állt autót találták a helyszínen, de a nyomozás során kiderítették, hogy a járművet egy 17 éves kiskorú vezette, és vele utazott 22 éves barátja. Mindketten megsérültek a balesetben. Mindkettejüket megszondáztatták, és jelentős mennyiségű alkohol volt leheletükben. Az is kiderült, hogy egyik fiatalnak sem jogosítványa, sőt az általuk vezetett autó forgalmi engedélye már januárban lejárt, így nem is közlekedhetett volna közúton.

A háromszéki rendőrök vasárnap este egy másik 17 éves kiskorút is azonosítottak Sepsiszentgyörgyön a Grigore Bălan úton, aki viszont a rendőrök jelzésére nem állt meg, így a rendőrök üldözőbe vették. A fiatal megpróbálta lerázni a rendőrautót, de egy utcába kanyarodva a járdaszegélynek, majd egy kerítésnek ütközött. Ennek a 17 éves fiúnak sem volt jogosítványa, és az általa vezetett autó ideiglenes rendszámtáblája is lejárt múlt hónapban.

16 éves lány a kormánynál

Ugyancsak hétvégén az előpataki rendőrök állítottak meg egy autót, amelynek kormányánál egy 16 éves lány ült, akinek nem volt jogosítványa. Mint kiderült, a kiskorút az édesapja kísérte el tanuló útjára, mindkettejük ellen eljárás indul.

A sepsiszentgyörgyi kórház udvarán üldöztek, és vettek őrizetbe egy menekülni próbáló sofőrt. Bartok Alexandru szóvivő szerint hétvégén a sepsiszentgyörgyi kórháztól kaptak értesítést, hogy az intézmény udvarán szabálytalanul parkol egy autó. A sofőr időközben megpróbálta elhagyni a kórház udvarát, és éppen a kapuhoz érkezett, amikor szembetalálkozott a helyszínre érkező rendőrökkel.

Ekkor megfordult autójával, és a kórház udvarán próbált egérutat találni. Amikor nem tudott tovább haladni, kiugrott a járműből és el akart szaladni. A rendőrök azonban utolérték, és kénytelenek voltak megbilincselni az erőszakossá váló sofőrt. Mint kiderült, azért próbált menekülni, mivel nem volt jogosítványa és autójának sem forgalmi engedélye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?