Autós üldözés után fogtak el Srí Lanka-i illegális bevándorlókat Csíkszeredában

Egy szabadidejében lévő csendőr hathatós közreműködésével, autós üldözés után fogtak el csütörtökön Csíkszeredában öt Srí Lanka-i állampolgárt, akik illegálisan tartózkodnak az ország területén.

A Hargita Megyei Csendőrség pénteki beszámolója szerint a gépkocsijában ülő munkatársuk felfigyelt az öt férfire, amint sietve beszállnak egy taxiba Csíkszereda Székelyudvarhely felőli kijáratánál. A szolgálati idején kívül lévő csendőr gyanút fogott, mert a Hargita megyei bevándorlási hivatal már korábban értesítette a csendőrséget arról, hogy Srí Lanka-i illegális bevándorlók tartózkodnak a környéken.

A csendőr ezért autójával a taxi elé vágott, hogy megállítsa a láthatóan menekülni próbáló férfiakat, ám a taxisofőr kikerülte, és elszáguldott. Autós üldözés kezdődött, amelynek az vetett véget, hogy a csendőr az ablakon keresztül – száguldás közben – felmutatta az igazolványát. Amikor ugyanis a taxisofőr rájött, hogy hivatalos személlyel van dolga, megállt.

A csendőr kihívta a helyszínre a Hargita megyei bevándorlási hivatal munkatársait, és az öt Srí Lanka-i állampolgárt bekísérték a rendőrségre.

Kapcsolódók

Kimaradt?