Még füstölög az avar a Krassó-Szörény megyei nemzeti parkban

Többtucatnyi tűzoltó munkáját segítette két helikopter szombaton, aminek köszönhetően estére sikerült körbehatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább az éjszaka folyamán. Vasárnap reggel újrakezdték a légi tűzoltást, de az erős szél miatt vissza kellett hívni a helikoptereket.

Lángok jelenleg nincsenek ugyan, a füstölgés azonban nem szűnt meg. Amíg a helikopterek ismét bevethetők lesznek, a helyszínre kivezényelt tűzoltók dolgoznak a parázsfészkek oltásán.

A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett – nyilatkozta a Krassó-Szörény megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője. Magdalena Tocmelea szerint egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is.

Az oltást nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, meredek és sziklás részén ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút.

Az oltásban többtucatnyi, Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó vesz részt, akiknek munkáját a herkulesfürdői erdőkerület alkalmazottjai segítik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?