FRISSÍTVE: A DNA-hoz berendelt Dragnea keményen beszólt egy újságírónak

FRISSÍTVE: Berendelte pénteken az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Liviu Dragneát. FRISSÍTÉS: Ugyanabban az ügyben idézték be, mint utóbbi alkalommal, mondta Liviu Dragnea

Ügyészségi források tudatták az Agerpres hírügynökséggel, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét valószínűleg a Belina-ügyben hallgatják ki.

Egy újságíró azt tudakolta Dragneától, hogy hajlandó lenne-e vádalkut kötni. A PSD elnöke erre így reagált: "Micsoda ostobaságot mondtál? Megkérhetlek, hogy megismételd? Honnan szedted ezt? Honnan jött ez neked? Hogy tennék ilyesmit? Valljam be azt a bűnt, amit nem követtem el?" - kérdezett vissza Dragnea. 

FRISSÍTÉS: Ugyanabban az ügyben idézték be, mint utóbbi alkalommal, mondta Liviu Dragnea pénteken, miután távozott az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székhelyéről. 

Dragnea elmondta az újságíróknak: az elmúlt alkalommal visszautasították, de most jóváhagyták arra vonatkozó kérését, hogy kaphassa meg elektronikus formában az ügyiratcsomó másolatát. Egy másik kérdésre válaszolva a PSD elnöke azt mondta, továbbra is élni fog a hallgatás jogával a Tel Drum-ügyben. 

Liviu Dragnea február 5-én azt nyilatkozta, szándékosan akadályozzák meg, hogy hozzáférhessen a Tel Drum-ügyiratcsomóhoz, hogy ne tudja kellőképpen előkészíteni a védelmét. Korábban panaszt is tett a DNA-nál amiatt, hogy az ügyészség megtagadta, hogy elektronikus formában rendelkezésére bocsássa a dossziét abban az ügyben, amelyben eljárás folyik ellene. 

A Tel Drum ügyben Liviu Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és támogatási alapok elsikkasztásával kapcsolatos bűncselekmények miatt folyik büntetőjogi eljárás. Az elkövetett bűncselekmények idején Dragnea a Teleorman megyei tanács elnöke volt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?