A PNL-hez igazolt a PDL egyik vezető politikusa

Mihai-StanisoaraA Nemzeti Liberális Párthoz (PNL) igazolt át szerdán az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) egyik csúcsvezetője, Mihai Stănișoara.

A politikus eddig a PDL három elnökhelyettesének egyike és képviselőházi frakciójának vezetője volt, a Boc-kormányban pedig védelmi miniszteri tisztséget töltött be.

A 2008 és 2012 között hatalmon lévő PDL kormánya tavaly áprilisban azért vesztette el parlamenti többségét, és bukott meg a bizalmi szavazáson, mert a párt tucatnyi törvényhozója átült az azóta kormányra került Szociál-liberális Szövetséghez, amelynek a PNL is tagja.

Stănișoara már a PNL székházában rendezett sajtóértekezleten, Crin Antonescu pártelnök társaságában jelentette be döntését, amelyet azzal indokolt, hogy "ma a PNL képviseli az igaz jobboldalt" Romániában. Antonescu közölte, hogy a pártban alelnöki tisztségre javasolja Stanisoarát.

Néhány napja az a Klaus Johannis nagyszebeni polgármester iratkozott be a PNL-be és vált egyből elnök-helyettessé, akit a mai USL-t alkotó pártok 2009-ben miniszterelnöknek jelöltek.

Cikkünk frissül

Kimaradt?