Lebukott a halottakat szállító rendőr

Bírósági felügyelet alá helyezték azt a Suceava megyei rendőrt, aki "maszekben" egy temetkezési vállalat adminisztrátoraként is dolgozott. 

A belügyminisztérium korrupcióellenes igazgatósága nyomozást indított a Suceava megyei Bălăceana községben szolgálatot teljesítő rendőr ellen, aki tavaly augusztustól az év végéig 43 temetés lebonyolítójaként hívta fel magára a helyi sajtó figyelmét. 

Mint ismeretes, a törvény szerint rendőrként nem végezhetett volna semmilyen kereskedelmi tevékenységet. Ennek ellenére a kérdéses időszakban egy temetkezési vállalat ügyintézőjeként 43 temetést szervezett le és 35 koszorút adott el. Továbbá rovására írják azt is, hogy saját maga szállította a koporsókat a temetésre, bár fel volt függesztve a jogosítványa. 

A helyi sajtó már tavaly sokat cikkezett a Bălăceana községben szolgálatot teljesítő rendőrről, aki állandó kliense volt az ilișești-i öregotthonnak. Az alkalmazottak szerint a rendőr több tucat holttestet szállított el az intézményből, legtöbbször szolgálati időben és egyenruhában. „A bălăceanai rendőr egy időben naponta benézett. Már nem is köszönt, csak foghegyről kérdezte, hogy hányan haltak meg ma” – idézte fel egy, a neve elhallhatását kérő nővér. Hozzátette: az emberek már tudták, hogy hiába keresik a rendőrt az őrsön, mert mindig a temetkezési vállalatnál vagy a kórházban van. 

Kimaradt?