Így ússzák meg újabban a hazai autósok a súlyos bírságokat

Egy joghézag miatt Romániában is egyre elterjedtebb a rendszámtáblát gombnyomásra eltakaró rendszámroló. Segítségével az autósok megúszhatják a súlyosabb közúti bírságokat – számolt be a businessmagazin.ro.

Az interneten 100 euró körüli összegért beszerezhető eszköz elsősorban a gyorshajtási bírságok és az útmatrica hiányáért járó büntetés elkerülésére alkalmas, mert megakadályozza a rendszám azonosítását.

A távirányítással vezérelt rendszámrejtő eszköz gombnyomásra az első vagy a hátsó, de akár egyszerre mindkét táblát 1,8 másodperc alatt időjárásálló gumirolóval takarja el. Ugyanakkor egy LED visszajelző gondoskodik arról, hogy az autós ne felejtse eltakarva a rendszámot, amikor erre nincsen szükség.

A rendszámroló törvényesen beszerezhető, ám közterületeken való használata illegális. Ám egy joghézag miatt az eszközt bevető sofőr a forgalmi engedélyét nem veszíti el, és egy minimális, 97 lejes bírsággal megúszhatja, mert ennyit ír elő a román KRESZ a rendszámtábla letakarásáért, ha az összeget 48 órán belül kifizetik.

Kimaradt?