Már a repülőről levinni sem szabad mindent

Ötszáz dolláros bírság kifizetésére kötelezett az amerikai vámhivatal egy Colorado állambeli nőt, aki a Párizsból Denverbe tartó Delta Airlines járaton kapott almát nem ette meg a fedélzeten, hanem a táskájába tette.

A 31 éves Crystal Tadlock a Fox 31 Denver hírtelevíziónak elmondta, az úticélhoz közeledve osztották ki a légiutaskísérők az almákat. A nő táskájába tette a gyümölcsöt, hogy a csatlakozó járatára várva elfogyaszthassa majd a denveri repülőtéren. 

Csomagjának ellenőrzésekor a vámhivatalnok megtalálta az eredeti, Delta logóval ellátott műanyag zacskóban tárolt almát a táskájában, és 500 dolláros bírságot szabott ki Tadlockra. „Megkérdezte, hogy drága volt-e a franciaországi kirándulásom, majd miután igennel válaszoltam, azt mondta, hogy még drágább lesz a most kapott 500 dolláros büntetés után” – idézte fel a beszélgetést a pórul járt nő.

Tadlock a Delta légitársaságot is hibáztatja az esetért, szerinte az utaztatónak kötelessége lett volna figyelmeztetni az utasokat arra, hogy ne vigyék le a gépről az almát. Ugyanakkor azt is elvárta volna a vámhivataltól, hogy rugalmasabban kezeljék a helyzetet, hiszen az alma az eredeti Delta logóval ellátott csomagolásában volt. „Bűnözőként kezeltek egy gyümölcs miatt” – háborgott a nő.

A hatályos amerikai törvények szerint minden mezőgazdasági terméket be kell jelenteni. 

Kimaradt?