Helikopterből csaptak le a rendőrök a szabálytalankodó autósokra

Csütörtökön 15–20 óra között helikopterrel figyelték a gyorshajtókat DN1–E60-as jelzésű út Bihar megyei szakaszán.

Mindössze néhány óra alatt 160 gyorshajtót büntettek meg a Bihar megyei közlekedési rendőrök a Európai Közlekedési Rendőrségek Szervezete (TISPOL) tevékenységnaptárában szereplő akció során. Európai útjain április 16-22. között a gyorshajtás okozta balesetek megelőzéséért szerveznek ellenőrzéseket.

Az akcióban több mint harminc közúti, a nagyváradi, félixfürdői, élesdi, margittai, nagybáródi, mezőtelegedi és bihari rendőr ellenőrizte az utakat, az országhatár és a megyehatár, azaz Bors és a Királyhágó között helikopterből is figyelték a megengedett sebességhatárt túllépőket. A belügyminisztérium légi főfelügyelőségének munkatársai a Bihar megyei rendőrökkel közösen szálltak fel, és a levegőből koordinálták a földi ellenőrző csapatokat.

Csütörtökön délután összesen 180 esetben bírságoltak, 52,2 ezer lej értékű büntetést szabtak ki, a szabálytalankodók döntő többsége, 160 autóvezető gyorshajtásért kapott büntetést. Kilenc sofőr jogosítványát bevonták, hárman gyorshajtásért, hatan szabálytalan előzésért vesztették el autóvezetői engedélyüket, de a biztonsági öv nem viselése miatt is büntettek.

 Azok, akik több mint 50 km/h-vel lépték túl a megengedett sebességhatárt – például egy 43 éves nagybányai  férfi, aki 114 km-h-val hajtott olyan helyen, ahol 50 km/h óra a megengedett sebesség – 9 és 20 közötti büntetőpontot kaptak, és 90 napra maradtak jogosítvány nélkül. Azokat, akik az előzéskor hibáztak – például egy 26 éves aradi nő, aki az előzést tiltó tábla közelében kezdett előzni – 4 büntetőponttal és 30 tartó jogosítvány-felfüggesztéssel sújtották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?