Sokkolta rajongóit ezzel a hírrel Conchita Wurst

Sokáig nem érezte, hogy beszélnie kellene a betegségéről, de Conchita Wurst most mégis nyilvánosság elé állt, és elmondta: HIV-pozitív. 

Az énekes azért döntött a bejelentés mellett, mert egy volt partnere megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza a titkát. „Sok éve HIV-pozitív vagyok. Ez valójában a közönség számára érdektelen, azonban egy volt barátom megfenyegetett, hogy közzéteszi ezt a magánjellegű információt, én pedig senkinek nem engedem meg, hogy ezzel zsaroljon, és azt sem, hogy a fertőzés befolyásolja az életemet" - írta az énekes. A 29 éves előadóművész hozzátette, kezeléseket kap, mióta HIV-vírussal diagnosztizálták, és a vírusszáma sok éve a kimutathatósági küszöb alatt van, ezért nem is adhatja tovább a kórokozót. 

Az énekes 2014-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Rise Like a Phoenix című dalával. A férfiként - Tom Neuwirth néven - született előadó női külsővel, ám szakállal lépett fel.

Bejegyzésében is megírta, hogy korábban azért nem beszélt a nyilvánosság előtt HIV-diagnózisáról, mert kímélni akarta családját a felhajtástól. „Véleményem szerint ez olyan információ, amely elsősorban azokat érinti, akik szexuális partnerként jöhetnek szóba. Ugyanakkor remélem, hogy ezzel erőt adok másoknak, és egy újabb lépést tehetek a HIV-fertőzöttek megbélyegzése ellen" - tette hozzá az énekes, megjegyezve, hogy jobbnak tartotta maga nyilvánosságra hozni, mint hogy valaki más tegye közzé. Rajongóit megnyugtatta, hogy egészséges, „erősebb, motiváltabb és szabadabb, mint valaha”, majd megköszönte a támogatásukat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?