FRISSÍTVE - Kiderült, hogy merre járt az egy hétre eltűnt lány

FRISSÍTVE: Egy lugosi padon találtak rá a rendőrök arra a 14 éves kislányra, aki 7 nappal ezelőtt tűnt el Temesvárról. Országosan körözték. FRISSÍTÉS: A kislány zavaros magyarázatot adott az eltűnésének okaira, de az már kiderült, hogy Bukarestben is járt.

Rebeca Sara Cocora előkerülésének hírét testvére, Flavius tette közzé Facebookon. ​A tinilány április 11-én ment el otthonról. Előtte családjával töltötte az ortodox húsvétot egy Krassó-Szörény megyei faluban, majd onnan barátokkal utazott vissza Temesvárra, hogy iskolába mehessen.

A hozzátartozókbeszámolói szerint Temesvárra érve Rebeca cipőt cserélt, magához vette iskolás táskáját, telefonját és személyazonossági igazolványát. Utána nem látták. Egyelőre nem tudni, hol töltött el hat napot.

FRISSÍTÉS:  Nővére szerint a lány zavaros magyarázatot adott a szülőknek arról, hogy miért tűnt el otthonról, és hol volt egy teljes hétig.. „Az mondta apáméknak, hogy az eltűnése előtti este, hirtelen kedve támadt elmenni otthonról” – nyilatkozta Roxana Cocora az adevarul.ro-nak.

Rebeca Cocora azt állítja, hogy Bukarestben volt. Meg is találtak nála egy Bukarestbe szólü vonatjegyet, amit a nővérétől ellopott pénzből vásárolt meg. Így valóban járhatott a fővárosban, de a családja kétli, hogy egyedül tette meg az utat. Nővére elmondta, amikor a húgára rátaláltak a rendőrök, más öltözékben volt, mint amikor eltűnt hazulról.

„Ruhái tiszták voltak, nem úgy tűnt, hogy az utcán töltötte volna az elmúlt hetet. Szüleinktől bocsánatot kért, azt mondta, nem tudta, hogy ilyen rossz egyedül lenni” – mondta Roxana Cocora. Rendőrségi források szerint a lány a hatóságoknak is azt nyilatkozta, hogy Bukarestben járt. Amikor pedig elfogyott a pénze, Lugosra ment, hogy legyen közelebb az otthonához. „Valószínűleg tényleg a fővárosban járt, és azért mehetett el hazulról, mert valamiért megharagudott a szüleire” – nyilatkozták rendőrségi források az adevarul.ro-nak.

Kapcsolódók

Kimaradt?