Légi katasztrófát okozhatott volna az elborult elméjű román fiatal

Valóban légi szerencsétlenséget okozhatott volna az a fiatalember, aki leszállás előtt ki akarta nyitni a Ryanair Bukarest és Róma között közlekedő járatának vészkijáratát.

A gépen történtekről az az utas számolt be az Antena1-nek, akinek sikerült megakadályoznia a katasztrófát. A Iulian Bodolică nevű, 37 éves férfi egy zenekar tagjaként utazott egy fellépésre az olasz fővárosba. Ő volt az aki elsőként észrevette, hogy a fiatalember már résnyire kinyitotta a vészkijáratot.

„Kiabálásokat hallottam, és észrevettem a fiút a vészkijáratnál. Néhányan a gép végébe szaladtak. Rajta volt a keze a nyitókaron, és egy süvítő hang hallatszott. Először azt hittem, az vészkijárat kinyílását akarja megakadályozni, de észrevettem, hogy voltaképpen kinyitni akarja” – mesélte a zenész.

Iulian Bodolică elmondta, pillanatok alatt a vészkijáratnál termett, és a földre teperte a fiatalt. Ekkor már a segítségére sietett a testvére és több más zenésztársa is. „A fiú a földön feküdt, és azt kiabálta, hogy pszichés beteg, és nem vette be a gyógyszereit. Könyörgött, hogy ne öljem meg” – idézte fel a történteket.

A fiatalt egy székre ültették és lefogták az utasok. A gép leszállása után az olasz rendőrség a szemtanúk kihallgatása után őrizetbe vette. Iulian Bodolică úgy tudja, a fiatal Oneşti-ről származik, és a szülei hetek óta nem hallottak róla semmit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?