Dragnea: nagygyűlést szervez a PSD a hagyományos családmodell támogatására

Nagygyűlést szervez májusban Bukarestben a Szociáldemokrata Párt (PSD) - jelentette be Liviu Dragnea az alakulat országos végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően. 

A pártelnök szerint a nagygyűlésen a szociáldemokraták kifejezik támogatásukat a hagyományos családmodell iránt. "Azért akarjuk megtartani ezt a tüntetést, hogy oszlassuk el a kételyeket a PSD-nek e témához való viszonyulásával kapcsolatban" - mondta Dragnea.

Korábban Dragnea úgy vélekedett, hogy meg kell vizsgálni a regisztrált élettársi kapcsolat törvényes lehetőségét, mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül egy kisebbség helyzetét, nem tehetünk úgy, mintha nem létezne. A PSD elnöke szerint az alkotmánymódosításra vonatkozó törekvések mellett szükség van egy törvényre, amely a regisztrált élettársi kapcsolatra vonatkozik. 

A Koalíció a családért a következő meghatározásra módosítaná az alkotmány 48-as cikkelyét: „A család egy férfi és egy nő szabadon választott házasságán, egyenlőségükön, a szülők azon jogán és kötelességén alapul, hogy felneveljék, oktassák és képezzék a gyermekeiket”.

Kapcsolódók

Kimaradt?