Napokon belül megújul a Facebook üzenőfala

Március 7-én, csütörtökön mutatja be új felületeit a nyilvánosságnak a Facebook, derül ki egy akkorra meghirdetett sajtótájékoztató előzeteséből.

Az utóbbi években a profiloldalak újultak meg leglátványosabban a Facebookon a Timeline funkció megjelenésével (a pletykák szerint ez is megújul hamarosan), de maga a hírfolyam, amit az ember bejelentkezés után lát, már jó ideje nagyjából érintetlen. Iparági tippek szerint az új üzenőfal megtervezésekor a fő cél az lehetett, hogy az látványosabb, képes, videós tartalomban gazdagabb legyen, másodsorban pedig több, vagy jobban pozicionált reklámot lehessen elhelyezni rajta. Az is fontos szempont lehet, hogy egységesítsék a weben elérhető verzió és az okostelefonokon, illetve tableteken futó Facebook-alkalmazások kinézetét.

fb uj

Néhány felhasználónál már bekapcsolták az új mgjelenést, így látható, hogy a felhasználó által közzétett tartalmak jobbra, egy oszlopba tolódnak, a bal oszlopba kerül névjegyünk és ismerőslistánk is – ezek eddig közvetlenül a borítókép alatti dobozokban voltak, de a dobozokat teljesen eltüntette a Facebook, helyettük csak szimpla, szöveges menü lesz.

Azt rebesgetik, hogy a népszerű hírolvasó iPad-alkalmazás, a Flipboard szolgált fő ihletforrásként a designerek számára az új facebookos üzenőfal megtervezésekor. A Flipboardban újságszerűen lapozgathatunk a különféle csatornákba gyűjtött tartalmak között, kicsit a Windows 8 csempés kezelőfelületére emlékeztető módon. 

Kimaradt?