FRISSÍTVE - Egy majmot üldöz egy fél romániai város

FRISSÍTVE: Megszökött egy majom a neamți állatkertből. Cikkünk megjelenésekor még nem sikerült befogni. FRISSÍTÉS: 

Az állatkertben a majmot egy külön ketrecben tartották. Akkor szökött meg, amikor az egyik gondozó kivette, hogy orvosságokat adjon neki.

A rendkívül fürgén mozgó majom háztetőről háztetőre szökdécsel a városban. Helyi portálok szerint csendőrök, tűzoltók és állatkerti gondozók is üldözik. Elképzelhető, hogy csak altatólövedék segítségével sikerül befogni.

FRISSÍTÉS: Sikerült elfogni szombat este a Piatra Neamţi-i állatkertből megszökött makákót, jelentette be Mihai Ciprian Mitrea ezredes, a Neamţi Megyei Katasztrófavédelmi-felügyelőség parancsnoka. Az ezredes elmondta: a majom a szomszéd ház tetején keresett menedéket, ahonnan egy kábító lövedékkel lelőtték. Senkinek nem esett baja, írja az Agerpres. 

Dragoş Chitic polgármester szerint az incidensért az állatkert gondozói okolhatók. A majom akkor menekült el, amikor egyik ketrecből a másikba akarták költöztetni. Az állatkert meglévő két makákója mellé nemrég másik kettőt vásárolt Suceaváról. Eddig karanténban voltak, szombaton kellett volna végleges helyükre költöztetni, ám az egyik kiszabadult a gondozók kezéből és egy közeli ház tetejére menekült.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?