Támadja Klaus Johannist egy PSD-s miniszter

constantinnitaHevesen támadta blogján kedden Klaus Johannist, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) újdonsült első alelnökét a szociáldemokrata párti energetikai miniszter.

A brassói származású Constantin Niță azt kifogásolja, hogy a nagyszebeni polgármester korábban azt nyilatkozta: szeretné, ha az ország közigazgatási átszervezése után a szász város régióközponttá válna, jómaga pedig a régió kormányzói tisztségét tölthetné be. Johannis azt sem rejtette véka alá: célja eléréséhez ugródeszkának használja a PNL-ben megszerzett pozícióját.klaus johannis2

A miniszter emiatt kétségbe vonja a szász politikus erkölcsi tartását. „A politikába bizonyos értékek és elvek képviselete érdekében szokás belépni, nem tisztségek megszerzéséért vagy lobbizásért" – állapítja meg Niță.

A miniszter leszögezte, Nagyszeben soha nem lehet régióközpont, „amíg Brassó létezik", mert utóbbi város valamennyi gazdasági mutatója jobb a másik megyeszékhely mutatóinál. Constantin Niță hozzátette: több tucat brassói tiltakozott már nála Johannis szándékai miatt.

Kimaradt?