Ők a világ legcsodáltabb emberei

Továbbra is Angelina Jolie és Bill Gates a világ legcsodáltabb emberei – derült ki a YouGov legutóbbi éves felméréséből.

Az amerikai szervezet 35 országban 37 ezer embert kérdezett meg arról, kit csodál a leginkább (ennyiben tehát erős kifejezés, hogy a "világ legcsodáltabbjai", hiszen az országok jelentős többsége kimaradt).

Az első helyen továbbra is Bill Gates áll a férfiak között 9.9 ponttal. 9.7 ponttal Barack Obama tartja a második helyet, harmadik helyre kúszott fel Jackie Chan. Xi Jinping kínai elnökkel cserélt helyet a színész, de mindketten 5.5. pontot kaptak. Az ötödik helyen Jack Ma áll, ő az Alibaba tulajdonosa.

A hatodik helyet szerezte meg Vlagyimir Putyin, őt követi  a dalai láma, majd Narendra Modi indiai miniszterelnök, illetve Amitábh Baccsan indiai színész. A tizedik hely Cristiano Ronaldóé. Donald Trump  a 17. helyet kapta meg, őt Ferenc pápa előzte meg.

A női lista másként fest: az első helyet Angelina Jolie megtartotta 8.2 ponttal, feljött viszont Michelle Obama a második helyre 8 ponttal, őt követi 7.1 ponttal Oprah Winfrey.

Két helyezést lépett vissza II. Erzsébet királynő és Hillary Clinton, a hatodik hely Emma Watsonnak járt. A hetedik hely a Nobel-békedíjas Malála Júszafzainak járt, a nyolcadik Angela merkelnek. Őt követi Taylor Swift és Madonna.

A tanulmányban megjegyzik: Barack Obama minden országban megelőzte Donald Trumpot és számos helyen jelentősen, egyetlen kivétellel: Oroszországban Trump a 11., Obama a 12. helyen állt.

A felmérésről szóló részletesebb beszámolóban megtekinthetjük azt is, hogy a különböző országokban hogyan alakultak a népszerűségi listák. Romániát és Magyarországot nem kérdezték meg, így ezekről nem tudhatunk meg többet, korábban azonban itt írtunk a székelyföldi fiatalok példaképeiről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?