A közigazgatás reformjáról tárgyalt Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes az EB képviselőivel

Paul Stănescu regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter szerdán találkozott az Európai Bizottság képviselőivel, Stefan Olssonnal, a foglalkoztatás, a szociális ügyek és a társadalmi befogadás főigazgatóságának vezetőjével és Cendrine de Buggenoms-szal, a főigazgatóság részlegvezetőjével.

A minisztérium közleménye szerint a tárgyalás során főként a közigazgatási reformot érintették a felek, valamint a közigazgatás fejlesztési operatív program menedzsmentjéről és a program keretében megpályázott alapok felhasználásáról beszéltek.

„Az önkormányzatok támogatása és az európai uniós alapok lehívása kormányzásunk prioritását képezi. Az általam vezetett minisztériumban, de a kormányban is észleljük a romániai közigazgatás igényeit és ezeket mindig szem előtt tartjuk. Mi több, az európai uniós alapok jó lehetőséget biztosítanak a közigazgatás fejlesztésére, ezt minél jobban szeretnénk kihasználni" - nyilatkozta Stănescu. A tárcavezető leszögezte, azért van szükség a romániai közigazgatás megreformálására, hogy a központi és helyi önkormányzatok európai standardok szerint működhessenek. 

Kimaradt?